rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Uspješno završen 7. rukometni turnir Aurelia Cibalae 2023.

Rukometni klub Bjelin Spačva Vinkovci proteklog vikenda održao je turnir za mlađe uzraste.

Turnir je odigran u četiri kategorije u kojima je sudjelovalo preko 30 ekipa.

Najuspješniji ove godine u kategoriji U17 Kaštela, Rudar, ekipa Zagreb

 U15 su RK Bjelin Spačva Vinkovci, RK Županja i RK Borovo.

U kategoriji U13 RK Ivan Mikanovci, Perihel, RK Bjelin Spačva

Kategorija mini rukomet pripala je Rudaru a slijede ekipa Zagreb i RK Bjelin Spačva Vinkovci.

Uz pregršt igre, zabave i druženja vidjeli smo odličnu igru i mnoštvo lijepih poteza. Najbitnije je da se ekipa družila na terenu i van njega a naravno nazad kući nose lijepe uspomene iz Vinkovaca.

Tokom turnira održana su dva predavanja na temu „Fair play“ i predavanje o „promoviranju jednakih mogućnosti i važnosti socijalne inkluzije djece s teškoćama u razvoju“

Na ovaj način otvoreno smo govorili o ovim bitnim temama za današnje društvo te podržali kampanju Ministarstva turizma i sporta „Prevencija nasilja“ kojemu kao pojedinci i društvo moramo stati na kraj.

Posebnost ovogodišnjeg turnira je sudjelovanje i uključenje djece s teškoćama u razvoju. Uključenje i sudjelovanje društva osoba sa invaliditetom „Zvjezdice“ iz Gunje kojima je ovo prvi put da se druže sa rukometašima i aktivo sudjeluju u treningu, igri i jednom ovakvom događaju.

Udruga „Zvjezdice“ društvo je osoba s invaliditetom koje aktivno djeluje od 2007. g. Udruga okuplja djecu od 5 do 18 godina koja pretežno imaju mentalnu retardaciju uz pridružene smetnje. Osnovni cilj Udruge je poboljšati kvalitetu života osobama s invaliditetom na poljima obrazovanja, socijalne integracije, sportskih i rekreativnih aktivnosti.

Nakon sportskih aktivnosti u kojima su sa „Zvjezdicama“ sudjelovali naši mladi rukometaši zajedno sa igračima iz prve momčadi našeg kluba upriličen je zajednički ručak koji se nastavio uz druženje i zaključio sa dogovorom o uzvratnom susretu i posjetu našeg kluba „Zvjezdicama“ u njihovom domu te nastavak ove divne suradnje.