rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Turnir Aurelia Cibalae 2023.

Turnir Aurelia Cibalae 2023. u organizaciji Rukometnog kluba Bjelin Spačva Vinkovci održat će se od 25. do 27. 08. 2023. godine za 4 uzrastne kategorije. Turnir će se održati na području grada Vinkovcima dvoranama i sportskim terenima. Riječ je o tradicionalnom turniru za djecu i mlade koji će ove godine okupiti veći broj sudionika iz klubova sa područja Republike Hrvatske.

Izuzev stanke tijekom pandemije koronavirusa, sedma je ovo godina kako rukometni klub Bjelin Spačva Vinkovci okuplja mlađe uzraste rukometaša na turniru u Vinkovcima. Upravo je to jedan od promocije ovog sporta kroz igru, upoznavanje i druženje jer poznato je svima koliko su djeci koja treniraju potrebne utakmice kako bi osim na treninzima češće uživali u čarima ove igre I pokazali svoje umijeće.

Cilj svega je da se djeca druže, igraj, natječu, uče fair-play-u i najbiitnije prakticiraju sport radi zdravlja na što mi sportski djelatnici stalno ukazujemo. Rukomet je ekipni sport s niz prednosti i pozitivnih učinaka na ljudsko zdravlje. Primarno je aerobna aktivnost koja doprinosi poboljšanju agilnosti i fleksibilnosti, mišićnom tonusu, izdržljivosti, sagorjevanju kalorija i masnoća te poboljšanju zdravlja srca i krvnih žila. Kao i kod većine timskih sportova gradi osjećaj zajedništva i pomaže samopouzdanju i općem mentalnom blagostanju.

Ove godine u aktivnosti turnira uključit ćemo djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Gosti na ovome turniru biti će udruga Zvjezdice iz Gunje. Kadetski i seniorski igrači održati pokazni trening i približiti rukomet korisnicima Udruge i ostolim sudionicima.

Tijekom turnira održati će se dva predavanja: Edukativno predavanje o promoviranju jednakih mogućnosti i važnosti socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju te drugo predavanje o fair-play-u.