rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Igračima organizirali online treninge

Zbog epidemije virusa COVID-19 prekinuta su gotovo sva rukometna natjecanja u svijetu, pa tako i našoj zemlji. Gotovo svi klubovi nalaze se u nezavidnoj situaciji te ne znaju kada će nastaviti s aktivnostima. Tako je i u jedinom vinkovačkom premijer ligašu RK Spačva Vinkovci.

Nevidljivi neprijatelj protiv kojeg se borimo grubo je prekinuo sve aktivnosti ovog vinkovačkog kluba koji okuplja 200 sportaša. “RK Spačva Vinkovci je do daljnjega obustavio sve treninge u dvorani zbog novonastale situacije i preventivnih mjera te mogućeg širenja virusa COVID-19. S treninzima, kao i natjecanjima tako su prestale dvije seniorske momčadi, kao i škola rukometa koja ima šest kategorija.”, rekao nam je predsjednik kluba Mirko Mečić, dodavši kako su organizirali online treninge.

 

“Važno je ostati u formi te u svakom trenutku biti spreman za nastavak natjecanja zbog čega svi rukometaši iz svih dobnih skupina RK Spačva Vinkovci vježbaju kod kuće prema planu i programu svojih trenera, jer su u ovom trenutku njihovo zdravlje i sigurnost prioritet. Treneri su na raspolaganju u svakom trenutku preko Messenger i Viber grupa. Treneri šalju treninge kroz videomaterijal i prezentacije za dobnu skupinu koju treniraju.”, rekao je Mečić te pozvao sve da prate upute nadležnih službi te se ponašaju sukladno njima jer je u ovom trenutku zdravlje prioritet.

Nažalost, osim hendikepiranosti u sportskom segmentu u ovim teškim vremenima izostala i financijska podrška što RK Spača Vinkovci dovodi u tešku situaciju, ali se nadaju da će se uskoro naći novca i za sport koji se ovako uložen višestruko vraća.

“Tragično bi bilo da se sve ugasi i da 200 sportaša od kojih je preko 150 u mlađim kategorijama ostane bez sporta i kluba u koji se tako malo ulaže, a tako se puno vraća gradu, županiji i državi. Svjesni smo situacije koja nas je sve zadesila ali moramo naći snage i novca za očuvanje ovakvih vrijednosti, jer će se u protivnom desiti da svi shvatimo vrijednost tek kad nešto izgubimo.”, zaključio je Mirko Mečić, predsjednik RK Spačva Vinkovci.