rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Odlični nastupi svih generacija RK Spačve Vinkovci

Nedavno je u organizaciji zajednice športskih udruga grada Vinkovaca i medijske kuće Novosti d.o.o RK Spačva Vinkovci proglašen za najbolju momčad u gradu Vinkovci za 2019. godinu, a Ivan Ereš za najboljeg sportaša grada u protekloj godini. Na novo priznanje nije se dugo čekalo, u petak 21.02.2020. g. je u Hrvatskom domu u Vukovaru ovom prigodom u organizaciji Plave vinkovačke televizije i županijskog saveza sportova održana svečanost dodjele nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu. Laskava titula najboljeg u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2019. godinu pripala je RK Spačvi Vinkovci.

“Ovim putem se zahvaljujem Vukovarsko-srijemskoj županiji, Gradu Vinkovcima, županijskom savezu sportova VUSŽ i Zajednici športskih udruga grada Vinkovaca te Novosti d.o.o. i Plavoj vinkovačkoj televiziji na pomoći, praćenju i podršci.”

No, za slavlje nije bilo previše vremena. Sa svečanosti požurili su naši rukometaši na trening i posljednju pripremu pred subotnji susret s RK Porečom i jednu od tri prepreke koje moraju savladati da bi se i četvrtu godinu za redom našli u doigravanju za prvaka Hrvatske te u nadolazećoj završnici prvenstva izborili europsko (EHF) natjecanje.

“Kao i svaki vikend rukometni klub Spačva Vinkovci aktivan je sa svih osam momčadi koje se natječu u svim ligama koje postoje u Hrvatskoj kao i na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima. Veliki je to i zahtjevan pogon te su potrebni izuzetni napori da se sve organizira, održi i odigra. Koristim priliku da se zahvalim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Nadam se da će se u skorije vrijeme naći više financijskih sredstava za naš rad i putovanja na natjecanja koja su često daleka i iscrpljujuća da bi se kvalitetno i ravnopravno mogli nositi s drugim gradovima koji su u povlaštenom financijskom položaju naspram nas. No, mi u vodstvu kluba kao i naši mnogobrojni treneri danas imamo više elana i motiva nego u prijašnjim godinama jer vidimo plod našeg rada i svakodnevnog odricanja u svim segmentima života. Danas je RK Spačva Vinkovci moćniji nego ikad. Visoko smo pozicionirani u najtrofejnijem sportu u Hrvatskoj, za nas znaju na Europskoj i svjetskoj razini, a to je sve postignuto u izuzetno kratkom vremenu. Interes nove djece za treniranje u našem klubu svakodnevno je veliki unatoč problemima s terminima u dvoranama kojih nemamo dovoljno. Ovom prilikom molim za strpljenje u nadi skorog završetka obnove “Lapovačke” dvorane i vraćanja trenažnog procesa u normalu.”

No krenimo redom. Popularni “minići” 2010. i ml. te 2012. i ml. muški i ženski standardno dobro su odradili svoja natjecajna na čelu s trenerom Antonijom Šarićem.

Generacija 2004. koju vodi trener Marijan Horvat marljivo radi i sprema se za nadolazeću prvenstvenu utakmicu.

Odlične rezultate za nivo su podigli Mario Uglik i momčad 2006. i ml. koji su u kadetskom natjecanju u turnir sistemu imali 3/3.

U subotu nešto ranije “rukavicu” su bacili Ivan Gradečak i furiozno 2008-o koji su u Đakovu uzeli 2/2 te stigli na seniorsku utakmicu te svim srcem bodrili svoju momčad i svoj grad.

Zahuktala se atmosfera u gradu na Bosutu ,a iz Davora pokraj Save Slobodan Pekić i Antonio Rimac s RK Spačva Vinkovci 2 šalju +8 i nova dva boda koja našu drugu momčad drže u borbi za ulazak u 2.HRL koja bi još bolje afirmirala mlade vinkovačke rukometaše. Okosnicu 2. momčadi čine mladići 2002. godište i mlađi te je pobjeda u Davoru odlična uvertira je to i za jedinstvenu prvu Hrvatsku kadetsku rukometnu ligu koju 2002. godište igra sljedeći vikend u Zagrebu.

Da sve bude kao u najboljem snu pobrinuli su se naši seniori u susretu sa sportskim rivalom iz Poreča. Igrali su odlično, momčadski onako kako smo i naučili od njih vodeni trenerima Josipom Mečićem i Slavišom Ignjić.

“Sto reći nakon ovoga!? Svaka čast! Mlade snage, budućnost Vinkovačkog i Hrvatskog rukometa. Presretan sam zajedno sa roditeljima koji su bodrili svoju djecu na svim tim utakmicama, a onda zajedno dali impuls seniorima koji je pomogao u pobjedi protiv Poreča i doveo nas korak do cilja. Nasa seniorska momčad je među najmlađim u ligi i neće biti tragedija ako se ne ukrcamo u doigravanje za prvaka, ali bila bi to veliki uspjeh i kruna za 70 godina kluba koja se slavi ove godine. Borit ćemo se do kraja, dati sve od sebe, a naši najmlađi će biti naš zalog za budućnost.” Zaključio je predsjednik RK Spačva Vinkovci Mirko Mečić.