rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Poziv na drugu kampanju za projekt „Volim rukomet“

Rukometni klub Spačva Vinkovci sve zainteresirane na drugu kampanju za projekt „Volim rukomet“ koja će se održati 24.08.2019. godine s početkom u 11:00 sati na središnjem gradskom trgu u Vinkovcima (Trg bana Josipa Šokčevića).

Kroz drugu kampanju informirat ćemo građane sa sadržajem koji ukazuje na problem ciljane skupine u doba ekonomske krize kad se javlja povećan rizik od siromaštva i socijalne isključenosti. Važnost zdravog načina života i bavljenja sportom. Materijali s informativnim sadržajem o projektu i poticaj na pozitivne trendove iz projekta, fotografije s podjele bit će dostupni na službenoj web stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci (https://rk-spacva.hr/), službenoj Facebook stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci(https://www.facebook.com/rk.spacva/).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Cilj ovog projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, i poticanja samopouzdanja i samopoštovanja.

Sve informacije vezane za projekt „Volim rukomet“ biti će objavljene na službenoj web stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci (www.rk-spacva.hr) i na službenoj facebook stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci.

Sadržaj poziva isključiva je odgovornost rukometnog kluba Spačva Vinkovci.