rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Održana konferencija uvodne kampanje projekta “Volim rukomet”

Rukometni klub Spačva Vinkovci u ponedjeljak (24.06.2019.) je u Velikoj gradskoj vijećnici upriličio uvodnu kampanju za projekt „Volim rukomet“. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda je 741.227,75 kuna.

Ovom uvodnom kampanjom smo upozali javnost o dosadašnjem tijeku projekta i svemu onome što će se događati u budućnosti. Naš je cilj bio 40 sudionika tijekom 2 godine, ali evo zanimanje je bilo doista veliko pa smo prešli taj broj i imamo 48 sudionika u okviru projekta “Volim rukomet”. Imamo sve dobne skupine.

Ovim projektom svijet rukometa otvoren je onima koji su željeli baviti se ovim sportom, a možda to nisu mogli. “Ima djece i mladih koji ne mogu plaćati članarine iako su to, možemo reći, simbolični iznosi, a ovako smo pružili jednaku priliku svima. Svi koji su uključeni u projekt imaju besplatne treninge tijekom provedbe projekta, a svaki polaznik dobit će majicu, komplet dresova i loptu. Također, za potrebe projekta dobit ćemo kombi vozilo, koje će ostati trajno vlasništvo kluba”, istaknuo je Mečić.

Na samoj konferenciji uvodne kampanje projekta “Volim rukomet” sudjelovalo je preko 100 osoba, što je pokazatelj da je sam projekt pun pogodak.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Projektom uvelike pridonosimo ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH; u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu, gdje je jasna poveznica s našim Projektom.

Sadržaj obavijesti isključiva je odgovornost rukometnog kluba Spačva Vinkovci.