rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Podigli su rukomet u gradu na visoku razinu

Utakmicom posljednjeg kola lige za prvaka protiv Umaga i uvjerljivom pobjedom rukometaši vinkovačke Spačve zaključili su još jednu uspješnu sezonu u Premijer ligi. Podsjetimo da se Spačva u Ligu za prvaka ukrcala u posljednji trenutak s tri pobjede u nizu. Ostavila je tako iza sebe Sesvete i Zamet koje su mnogi vidjeli u tom biranom društvu koje će se boriti za naslov prvaka. I nije tu stala. Ostvarila je tri pobjede i jedan remi, te potvrdila da se u vinkovačkom premijer ligašu odlično radi.

Mladi perspektivni igrači zajedno s trenerom Josipom Mečićem podigli su rukomet u gradu na Bosutu na visoku razinu. Dobra igra uz koju idu i odlični rezultati omogućili su im da se uvrste uz bok najelitnijih momčadi prvenstva Premijer rukometne lige. A upravo su ti mladi igrači u svakoj utakmici od prve minute pokazivali veliku želju za pobjedom, pa i kad su igrali protiv objektivno jačih protivnika momčadi PPD Zagreba i Nexe, dok su u preostalim utakmica o pobjedniku odlučivale nijanse.

Kada momčad igra dobro i požrtvovano te svi igrači daju sve od sebe kako bi klub postigao što bolji uspjeh teško je izdvojiti nekog pojedinca. Ipak, recimo da je najbolji strijelac Domagoj Smojever sa 115 golova. Slijedi ga Borna Mažurane s 99 te Domink Smojver s 93 i Darijo Raguž sa 73 gola. “Zadovoljan sam sezonom, iako možda ostaje taj mali žal za četvrtim mjestom.”, rekao je trener Josip Mečić te dodao kako su im ambicije za sljedeću sezonu, a s obzirom na to da već tri sezone igraju Ligu za prvaka ponovno izboriti nastup u Ligi za prvaka s imperativom osvajanja barem četvrtog mjesta, što bi bio povijesni uspjeh vinkovačkog rukometa.

Rukometaši Spačve na zasluženom su odmoru, a pripreme za novu sezonu kreću početkom kolovoza. Tako većina igrača ide na nešto duži odmor, osim Ivana Ereša, Borne Mažurane, i Darija Raguža, koje je selektor muške juniorske reprezentacije Hrvatske Davor Dominiković pozvao u Delnice (od 22. do 28. lipnja) na prvu fazu priprema za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj.