rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Odlična vinkovačka sezona Borne Mažurana u Premijer rukometnoj ligi

U Rukometnom klubu “Spačva” brusi se novi rukometni dragulj, korčulanski Pupnaćanin, Borna Mažurana, hrvatski juniorski reprezentativac i nesporni rukometni talent.

Doći iz Korčule u Vinkovce nije mala stvar, a Borna se na ovaj korak odlučio, kako nam je i sam rekao, iz razloga što je dobio priliku igrati u najprestižnijem razredu hrvatskog rukometa.

Borna ističe kako mu je u Vinkovcima odlično, ekipa je sjajna, odlična klapa te se druže i izvan treninga. “Većina nas je novih igrača, svi smo krenuli nekako, recimo tako “od početka”, pa je i meni bilo lakše.” rekao nam je Borna koji je u svojoj prvoj sezoni u Premijer ligi odigrao 26 utakmica.

U nekima je i “stisnuo zube” igrajući lakše povrijeđen. Igra na mjestu lijevog vanjskog i nadavao se golova. U nekoliko utakmica bio je među najboljim i najefikasnijim igračima svoje momčadi, nekoliko puta dao je po šest, nekoliko puta po četiri gola. Ukupno njegovih 99 golova “sjelo” je u protivničke mreže, gotovo četiri gola po utakmici te je drugi strijelac momčadi. Za jednog premijeligaškog debitanta koji je do sada igrao u drugoj ligi i pritom preskočio dva rukometna razreda doista lijepa statistika.

Izuzetno je zadovoljan svojom igrom u ovoj sezoni, a u sjećanju mu je najviše ostala utakmica protiv Dubrave u Vinkovcima kada je imao sto posto uspješan šut. U devet navrata pucao je na vrata i svih devet puta uspješno pogodio, a proglašen je i najboljim igračem utakmice.

Njegove igre nisu promakle ni selektoru juniorske reprezentacije Hrvatske Davoru Dominkoviću koji je Bornu pozvao i za najnoviju akciju, a riječ je o prvoj je fazi priprema za Svjetsko prvenstvo 2019.

“Izuzetno sam sretan što me izbornik Dominiković pozvao u reprezentaciju te se nadam da ću biti dio ekipe koja će putovati na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku.”, rekao je Borna.

Upisao je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, a rukomet igra i trenira u Vinkovima. O svom studentsko-rukometnom danu Borna kaže: “Na faksu sam ujutro od osam pa do jedan ili tri. Slijedi kratki odmor ili učenje potom spremanje za put do 40 kilometara udaljenih Vinkovaca. Trening obično traje sat i pol do dva, onda opet povratak u Osijek i dolazak obično oko deset i trideset ili jedanaest uvečer. Naravno u to upadaju i putovanja na gostujuće utakmice. Za sada to nekako sve usklađujemo, nadam se da će tako biti i ubuduće.”, kaže Borna. Naravno tek je zaigrao u Premijer ligi, ali smo Bornu ipak pitali ima li ambicija zaigrati i u nekom još jačem klubu od vinkovačkog.

Ugovor sa Spačvom potpisao sam na tri godine. Za sada je jasno da ostajem do isteka ugovora. Sljedeće sezone očekujem još bolju igru kako mene tako i cijele momčadi te da budemo još bolje plasirani nego ove godine. Nadam se da ću u međuvremenu još napredovati što bi mi potom omogućilo i koju stepenicu više.”, zaključio je Borna.