rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Vinkovčani protiv Zameta napadaju polovičan učinak

Subotnjom utakmicom u Vinkovcima u kojoj dočekuju riječki Zamet rukometaši Spačve Vinkovci odradit će prvi dio jesenskog dijela sezone. U dosadašnjih pet kola izgubili su tri utakmice, a dvije su završili u svoju korist, tako da je protiv Riječana cilj ostvariti trenutačni polovičan učinak.

Ostvare li to, bio bi to rezultat u skladu s nekim trenutačnim očekivanjima. Jedini kiks do sada bio je poraz u Vinkovcima protiv Dubrave. Kolo poslije taj kiks su ispravili u Velikoj Gorici gdje su svladali domaćina. Trener Vinkovčana Josip Mečić ipak je zadovoljan učinjenim s obzirom na to da su ponovo pomladili momčad, a dosta je i novih igrača pa su trebali vremena za uigravanje.

– Upravo je to najveći problem s kojim se nosimo u ovom dijelu sezone. Napomenuo bih kako smo u odnosu prema prošloj sezoni pomladili momčad za četiri do pet godina i kada se tome doda da je došlo novih igrača, onda moram biti zadovoljan rezultatima. Nedostaje nam malo šut izvana, ali smo to znali kada smo ulazili u sezonu, pa smo se prilagodili tom nedostatku. Puno nam nedostaju Vignjević i Nađ, upravo zbog tog šuta izvana. Bit ću potpuno zadovoljan ako danas svladamo Zamet i dođemo na 50 posto osvojenih bodova.U svim proteklim sezonama otkako je Spačva u Premijer ligi provlačio se jedan detalj, a to je da su Vinkovčani olako gubili utakmice u gostima, a pobjeđivali u Vinkovcima što ih je i održalo tako dugo u elitnom razredu.

Postavlja se pitanje što je još potrebno učiniti pa da Vinkovčani budu uvijek u društvu tri četiri najkvalitetnije momčadi u ligi?

– Osnovni su problem financije, nemamo dovoljno sredstava da bismo doveli neka kvalitetna, ali u isto vrijeme i iskusna pojačanja, pa smo se odlučili na duži put na kojemu treba puno strpljenja i vjere. Imamo što imamo i za sada se s time nosimo. Po meni, uspješno pokušavamo s mladim igračima ostvariti željeni cilj, a to je ponovno igranje u Ligi za prvaka.Danas u Vinkovce stiže Zamet iz Rijeke, momčad koja je do sada osvojila dva boda i nalazi se dva mjesta iza Spačve, na osmom mjestu ljestvice. Prilika je ovo za sastav Josipa Mečića da se s nova dva boda još više primakne vodećim sastavima lige. Trenutačno momčad Spačve zaostaje šest bodova za vodećim Umagom i Dubravom koji imaju po 10 bodove, bez i jedne izgubljene utakmice.

– Dolazi nam neugodan Zamet, koji se u posljednje vrijeme pojačao s dva igrača i bit će nam težak protivnik. Cijeli tjedan pripremali smo se za ovu utakmicu i vjerujem da će igrači pružiti maksimum kako bi došli do pobjede. Ako uđu u utakmicu kao što su to učinili protiv Gorice, onda se ne bojim za konačan ishod. Hendikepirani smo neigranjem Vignjevića i Nađa, a ovaj put neće biti ni vratara Ereša, ali sam ipak uvjeren da ćemo ostvariti pobjedu – zaključio je trener Vinkovčana.

Utakmica se igra danas s početkom u 19 sati u Vinkovačkom Novom Selu.Raspored 6. kola: Spačva Vinkovci – Zamet, Umag – Dubrava, Gorica – Rudar, Sesvete – Varaždin 1930. Odgođen je susret Poreč – Rudar Labin.