rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Završeni rukometni turnir Aurelia Cibalae 2018. postavio izvrsne temelje te visoke standarde organizacije rukometnih turnira u Hrvatskoj

Jučer je u Vinkovcima završeno prvo izdanje rukometnog turnira Aurelia Cibalae. U svom prvom izdanju na turniru je nastupilo 22 kluba sa 44 ekipe, odnosno preko 800 mladih rukometaša i rukometašica od 8-16 godina.

Osim promocije rukometa, ovaj turnir je poslužio i kao promocija grada Vinkovaca te Vukovarsko-srijemske županije budući da je i sam naziv turnira bio «1.međunarodni turnir u najstarijem gradu u Europi» dok je maskota turnira bio «Rimko» – mali rimljanin s rukometnom loptom. Na svečanom otvorenju koji je održan na glavnom gradskom trgu svi natjecatelji su upoznati s kratkom povijesti grada i županije od kojih je najzanimljiviji bio upravo indoeuropski kalendar.

Turnir je postavio izvrsne temelje te visoke standarde organizacije rukometnih natjecanja u Hrvatskoj. Organizator RK Spačva za iduću godinu najavljuje još bolju organizaciju te puno više međunarodnih klubova.

Također, organizator se zahvaljuje gradu Vinkovci, Vukovarsko-srijemskoj županiji, zajednici športskih udruga grada Vinkovaca, Turističkoj zajednici grada Vinkovci, Turističkoj zajednici VSŽ, Kaufland – Hrvatska te Erste banci koji su pomogli u organizaciji ovog velikog natjecanja.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2002. bili su RK Đakovo, RK Rudar te RK Bjelovar.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2004. bili su RK Valpovka, RK Bjelovar te RK Rudar.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2006. bili su RK Rudar, RK Kaštela te RK Osijek.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2008. bili su ŠR Vučići, RK Nexe te RK Bijeljina.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2002. bili su ŠR Vučići, RK Bijeljina te RK Slatina.

Najuspješniji klubovi u kategoriji 2010. bili su RK Vučići te RK Spačva Vinkovci.