rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

Odličan nastup mladih vinkovačkih rukometaša na međunarodnom rukometnom turniru “Mika 2018.” Prnjavor

Prošli vikend (02-04.ožujka)održan je međunarodni rukometni turnir”Mika 2018.” Prnjavor.
Na turniru su nastupile četiri generacije iz RK-Spačve Vinkovci koje su vodili treneri Antonijo Šarić, Marijan Horvat i Ivan Gradečak. Mladi trener Ivan vodio mini rukomet u kojem je njegova ekipa osvojila izvrsno 6. mjesto iz razloga što im je to prvi turnir i trema je bila prisutna prilikom prve utakmice koju su tjesno izgubili a koja je bila najvažnija. U svakom slučaju od milja zvani “minići” super su odigrali sve ostale utakmice i zaradili medalju za fairplay na koju su vrlo ponosni.

Generacija 2005. i 2006. koju je vodio Marijan Horvat, osvojila je 3. mjesto na turniru i zaradila svoj prvi pehar na isto tako njihovom prvom turniru. Usprkos prvom porazu ekpa se junački borila i pobjedila sve utakmice do kraja turnira i zasluženo uzela svoje mjesto među prvie 3. ekipe i sa najboljim strijelcem u generaciji.

Generacija 2003. i 2004. koju je preuzeo Marijan Horvat zauzela je 8. mjesto, ekipa je bila vrlo srčana, ali neiskustvo igranja na takvim turnirima je dalo svoj danak te nakon prve pobjede i igranja sa jačim ekipama to je došlo do izražaja. U svakoj utakmici su dali sve od sebe i to je bitno za njihov napredak prema boljim rezultatima.

Generacija 2002. i 2003. vodi iskusni trener Antonijo Šarić koji je u jakoj grupi izgubio samo jednu utakmicu te je igrao sa drugim najboljim iz druge grupe i pobjedio taktikom koja je njemu u malom prstu.Utakmica je završila u korist RK Spačve i osvajanjem 3. pozicije na turniru.

4. međunarodni rukometni turnir “Mika 2018.” Prnjavor bio je izvrsno mjesto za sudjelovanje naših ekipa koje su bile uspješne. Gostoprimstvo je bilo kao za reprezentacije svijeta i na tome smo izuzetno zahvalni domaćinu koji nam je u svakom trenutku bio dostupan i susretljiv. Na turniru sudjelovalo je 50 ekipa iz 4. države i time se vidi kvaliteta samog turnira koji je izvrsno organiziran i jedva čekamo iduću godinu da ponovo uživamo u vrhunskom rukometu i pozdravimo novonastečene prijatelje iz svih zemalja.