rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

RK Spačva bolja od HRK Karlovac

U dvorani osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima odigran je rukometni susret 6. kola Premijer Lige između RK Spačve i HRK Karlovca.

Pogotkom u zadnjim sekundama utakmice Domagoj Nedić osigurao je Spačvi pobjedu protiv Karlovca. Spačva je krenula silovito od prve sekunde međutim izostala je realizacija sto su Karlovčani iskoristili i poveli s 5:1 vodili su kroz cijelo prvo poluvrijeme. Iako su domaći konstantno držali visoki tempo nisu uspjeli smanjiti rezultat te su gosti u 22. minuti prvi put su stigli do +6 (7:13) kada je zabio Mateo Crnković, a s tom prednošću su otišli na odmor.

U nastavku je Spačva bolje realizirala i stalni pritisak se konačno isplatio u 49. minuti stigli do izjednačenja. Za 23:23 zabio je Tomislav Babić i odveo utakmicu u neizvjesnu završnicu. Odlična fizička pripremljenost i požrtvovnostu iznimno teškoj utakmici protiv jakog suparnika na kraju je nagradila naše rukometaše. Do posljednjeg sučeva zvižduka niti jedna momčad se nije uspjela rezultatski odvojiti.

U posljednju se minutu ušlo s 26:26, kada domaći uzimaju time-out i dogovaraju posljednji napad koji Domagoj Nedić pretvara u pobjedu i euforiju na kraju doslovno u posljednjoj sekundi. Ivan Jurić i Marko Karaula bili su najraspucaniji kod Spačve s po šest pogodaka. Odličan je bio i mladi vratar Ivan Ereš koji je čudesnim obranama pomogao donijeti preokret. Karlovac je predvodio Obranović sa sedam postignutih zgoditaka.

Cijela momčad je ostavila srce na terenu. Svi su dali svoj maksimum i bodovi su ostali u Vinkovcima.