rkspacva@gmail.com
Ante Starčevića 37, Vinkovci
logospacva

RK Spačva bolja od GRK Varaždin 1930

U dvorani osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima odigran je rukometni susret 5. kola Premijer Lige između RK Spačve i GRK Varaždin 1930.

Od samog početka vinkovčani su nametnuli visoki tempo kojeg su držali do kraja susreta.

Domaćin je dobro krenuo u utakmicu i preko Vlatka Ranogajeca poveo 3:1. Iako je Bruno Vili Zobec vratio Varaždin na minimalan zaostatak, Spačva je ubrzo napravila dodatnu seriju za +4.

Varaždinski Dabrovi mučili su se u napadu, a olakšavao im nije ni Dražen Stojanović na suparničkim vratima pa je Spačva održavala prednost sve do 29. minute. A onda, naglo buđenje gostiju koji s tri uzastopna gola postavljaju 13:14. Deset minuta nastavka držala se borba, a onda je Varaždin preokrenuo i golom Zobeca postavio 18:17. Povećao je to Bruno Levak i na +2 nekoliko minuta kasnije, ali Spačva ponovno pojačava tempo i vraća vodstvo na domaću stranu.

Neizvjesno i izjednačeno do samog kraja, ali spretniji su bili domaći igrači koji su osigurali slavlje 30:29. Spačvu su do slavlja vodili Marko Vignjević s devet i  Ranogajec sa sedam zgoditaka, a na suprotnoj strani istaknuo se Levak s devet pogodaka.