Rukometni klub Spačva Vinkovci sve zainteresirane na drugu kampanju za projekt „Volim rukomet“ koja će se održati 24.08.2019. godine s početkom u 11:00 sati na središnjem gradskom trgu u Vinkovcima (Trg bana Josipa Šokčevića).

Kroz drugu kampanju informirat ćemo građane sa sadržajem koji ukazuje na problem ciljane skupine u doba ekonomske krize kad se javlja povećan rizik od siromaštva i socijalne isključenosti. Važnost zdravog načina života i bavljenja sportom. Materijali s informativnim sadržajem o projektu i poticaj na pozitivne trendove iz projekta, fotografije s podjele bit će dostupni na službenoj web stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci (http://rk-spacva.hr/), službenoj Facebook stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci(https://www.facebook.com/rk.spacva/).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Cilj ovog projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, i poticanja samopouzdanja i samopoštovanja.

Sve informacije vezane za projekt „Volim rukomet“ biti će objavljene na službenoj web stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci (www.rk-spacva.hr) i na službenoj facebook stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci.

Sadržaj poziva isključiva je odgovornost rukometnog kluba Spačva Vinkovci.